زادگاه و خواصی کشکول
کوکودومر به گوش شما خورده است؟ احتمالاً تا به حال بارها نام کشکول را شنیدهاید و آن را با وسایل مربوط به درویشان مرتبط میدانید. اما چیزی که ممکن است ندانید این است که کشکول میوه درختی به نام کوکودومر است. درخت coco de mer، گونه کمیاب درخت نخل بومی مجمع الجزایر سیشل در اقیانوس هند است که در طول تاریخ، موضوع افسانههای مختلف بوده است
میوه این درخت قبل از کشف سیشل، گاهی توسط جریانهای اقیانوسی به سواحل دوردست، مانند سواحل مالدیو، برده میشد و مردم آن نواحی را به تعجب و شگفتی وامیداشت. میوه کوکودومر بسیار بزرگ است (بزرگترین دانه در قلمرو گیاهان) و شکل عجیبی دارد، از یک طرف به شکل و اندازه باسن بدون بدن است و از طرف دیگر به شکم و ران شباهت دارد
کشکول یا میوه کوکودومر چیست
کشکول یا کوک میوه درخت کوکودومر است. این میوه بسیار بزرگ است. قطر آن میتواند به نیم متر برسد و میتواند وزنی در حدود 25 کیلوگرم داشته باشد. از مغز کشکول در امور پزشکی و از پوست آن به عنوان کاسه استفاده میشود. به این ترتیب که آن را از وسط نصف کرده و به صورت کاسه به کار میبرند. آنچه در ایران به عنوان کشکول میشناسیم، کاسه آن است که در گذشته به عنوان کشکول صوفیان به شدت محبوب بوده و به نوعی از ملزومات آنها محسوب میشده است.
کشکول از چه سالی وارد ایران شد؟ و مصارف کشکول
پوست میوه کوکودومر از هند وارد ایران شد و به سرعت در میان صوفیان محبوب گردید و به نماد تزکیه نفس آنها از طریق چشم پوشی از کالاها و آرزوهای دنیوی تبدیل شد. دراویش صوفی و زاهدان سرگردان، هدایایی که برای رزق و روزی به آنها داده میشد را در کشکول حمل میکردند. همچنین به عنوان ظروف نوشیدنی هم از کشکول استفاده مینمودند.
خواص کشکول یا میوه کوکودومر
در واقع خاصیت اصلی کوکودومر در مییوه و مغز میوه هست و در دوران قدیم و در طب سنتی در به عنوان دارو در درمان بیماریهایی مانند: فلج، صرع و ناراحتیهای عصبی و رودهای استفاده میشد در بعضی فرهنگها – به عنوان مثال در میان هندوها – جنبه شفابخش دارد و خواص کشکول به آن نسبت داده میشود.ز این میوه در طب سیدا، طب آیورودا و همچنین در طب سنتی چینی استفاده میشود. در غذا، معمولاً به عنوان تقویت کننده طعم سوپها در غذاهای جنوبی چین، مانند غذاهای استان گوانگدونگ یافت میشود.
و بلا اخره تسبیح کشکول
با توجه به ورود این میوه به مصر و ترکیه و با توجه به طبیعی بودن و سختی این میوه و البته قابلیت پرداخت و سیقلی بودن میوه و مهمترین عامل فراوانی این نوع میوه هست باید توضیح داد که بیشتر کشکول های موجود در بازار و ارزان قیمت از پوست درخت و یا رویه این میوه هست / و تسبیح های استاد کار و مهر دار فارغ از این معقوله هست تسبیح های کشکول قابلیت برنز و قلع کاری دارن که موجب محبوبیت بیستر این نوع میوه میشود
آدرس اینستاگرامی و فروشگاه خرید ما برای دیدن و خرید کردن
و در پایان برای دیدن تسبیح های کشکول و کهربا و سندلوس به ادرس های زیر مراجعه کنید
ادرس پیج اینستاگرام ما تسبیح تبریز کلیک کنید و
ادرس فروشگاهی ما برای خرید و دیدن دیگر محصولات ما تسبیح تبریز کلیک کنید